Re-integratie naar een baan nu en in de toekomst

Accares ondersteunt werkgevers en werknemers met het re-integratie 2de spoor traject. Onze doelstelling is ervaren werknemers weer aan het werk te krijgen en te houden. In onze trajecten staat de werknemer en zijn/haar loopbaanvervolg centraal. De re-integratie-coaches kennen de regelgeving van de Wet Verbetering Poortwachter en kaders van het UWV.

Zoekrichting en arbeidsmarktbenadering
We starten met het geven van een beeld van de mogelijke perspectieven en maken de werknemer bewust van zijn rol. We bieden begeleiding om het vertrek, indien nodig, te verwerken. Ter bepaling van de zoekrichting kijken we naar de FML, competenties en vaardigheden.
De arbeidsmarktverkenning en -benadering start zo snel mogelijk, mits passend in de visie van de arbeidsdeskundige en de FML. De werknemer en coach komen twee keer per maand bij elkaar. Met behulp van de Accares werkmap zetten we afhankelijk van de individuele vraag de onderstaande acties uit:

  • We werken aan het vertrouwen. Er zijn kansen op de arbeidsmarkt. Positieve ervaringen halen we naar voren. We weten waar ervaren werknemers beter in zijn dan hun jongere collega’s.
  • We zoeken naar werk dat past, onder andere op vacaturesites. We kijken naar alle mogelijkheden. We benaderen organisaties die openstaan voor mensen met ervaring.
  • We bouwen het benodigde netwerk uit. Ervaren werknemers komen meestal via een netwerk-contact aan het werk. De mogelijkheden van social media zoals Linkedin worden uitgebreid opgepakt.
  • We ondersteunen bij opstellen van een overzichtelijk CV en een wervende motivatiebrief, waar we ingaan op de vraag die voortkomt uit de vacature.
  • We streven ernaar om de kandidaat netwerk- en sollicitatiegesprekken te laten voeren met werkgevers. We laten de kandidaten naar buiten toe opereren, bellen, gesprekken voeren en netwerken.
  • We bereiden sollicitatiegesprekken voor, waaronder eventueel kritische vragen.
  • Tijdens het traject rapporteert de coach een keer per kwartaal, schriftelijk en na goedkeuring door de werknemer in verband met de privacy.

Neemt u gerust contact met ons op als u nog meer vragen over deze diensten heeft.